Maatschappelijk verantwoord inkopen met impact doe je hier

Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) betekent dat u uw inkoop benut voor het realiseren van meer duurzaamheid en het voorkomen van negatieve effecten op milieu en sociale aspecten. Met behulp van deze tool verzamelt u snel de meest recente MVI-criteria voor uw inkoopdocument.

Of kies een cluster om te starten

 • Automatisering en telecommunicatie

  Automatisering en telecommunicatie

  Automatisering en telecommunicatie

  Dit cluster bevat alle communicatiemiddelen die uw werknemers nodig hebben om hun taken te kunnen volbrengen, van computers tot telefoons en van scanapparaten tot printers. Ook de hardware en netwerken vallen onder dit cluster.

 • Energie

  Energie

  Energie

  Onder het cluster Energie valt de energievoorziening, zowel elektriciteit als gas.

 • Grond-, weg- en waterbouw (GWW)

  Grond-, weg- en waterbouw (GWW)

  Grond-, weg- en waterbouw (GWW)

  Onder Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) vallen alle activiteiten (aanleg, reconstructie en onderhoud) binnen de waterbouw, wegenbouw, installatietechniek en industriƫle automatisering. Daarnaast worden werkzaamheden in de openbare ruimte onder GWW geschaard.

 • Kantoorfaciliteiten en diensten

  Kantoorfaciliteiten en diensten

  Kantoorfaciliteiten en diensten

  Onder dit cluster vallen automaten, (reiniging) bedrijfskleding, schoonmaak, catering, vergader- en verblijffaciliteiten, drukwerk, papier, kantoorartikelen en kantoormeubilair.

 • Kantoorgebouwen

  Kantoorgebouwen

  Kantoorgebouwen

  Onder het cluster Kantoorgebouwen valt onder meer het aankopen, huren, beheren, onderhouden en slopen van kantoorgebouwen en de inrichting van kantoorgebouwen.

 • Transport en vervoer

  Transport en vervoer

  Transport en vervoer

  Het cluster Transport en Vervoer gaat over vervoersmiddelen en vervoersdiensten die overheden veel inkopen, zoals dienstauto's, transportdiensten en contractvervoer (leerlingenvervoer en gym-/zwemvervoer, vraagafhankelijk vervoer).